Noen barn liker ikke klumper. Mitt barn kunne ikke fordra klumper i syltetøyet. Lykken var stor da det klumpefrie syltetøy på plastflasker kom på markedet. Men lykken var størst for moren da hun fant en eplekake som ble aksepert som klumpefri.
Den er også superenkel å lage og krever ingen avanserte ingredienser som man skal ut og kjøpe. Oppskriften fant jeg i det svenske magasinet Allt om Mat. De har en super hjemmeside med mange gode oppskrifter: http://www.alltommat.se/
Fyll:
5 middels store epler (ca 625 g)
1 ss smør
2 ss flytende honning
Paideig:
125 g smør
1 stort egg
3 dl hvetemel
2 1/2 dl sukker
1 1/2 ts vaniljesukker
1 1/2 ts bakepulver
Sånn gjør du:
1. Fyll: Sett ovnen på 200 grader. Skrell eplene, ta ut kjernehuset og riv dem grovt. Bryn eplemassen i smør og honning på pannen til det er blitt mykt. Er eplene søte så kan du alternativt kutte ut honningen. Fordel eplemassen i en paiform, ca 25 cm diameter.
3. Fordel deigen ovenpå eplene, du kan jevne det ut med en kniv, men det pleier jeg ikke. Stek nederst i ovnen i ca 30 minutter. Server med krem eller vaniljesaus.
Mmmmmm, deilig!
Dette hørtes veldig godt ut. Det tror jeg at jeg må prøve. Alltid spennende å prøve nye varianter. Mmmm gleder meg.
SvarSlet