torsdag den 16. juni 2011

DIY - Superenkel bluse med flaggermusermer - Sy enkelt


 80-tallet er tilbake i motebildet og nedturen er uungåelig om man prøver noen av kreasjonene som er i butikkene! Ting har liksom ikke den samme plassering på kroppen som for 20-25 år siden! Litt ergelig for jeg synes stilen er fin.


Jeg ble derfor veldig glad da jeg fant dette mønsteret på en bluse med flaggermusermer i et Burda. Jeg har sydd flere varianter, men på brukt samme mønster. 
Variant i sort silke med smale manchetter i jersey
og bred jerseyrib i livet, V-ringning 

Variant i silkechiffon med 3/4 lange ermer
og båtringning

Variant med korte, oppbrettede ermer og V-ringning

Variant bakfra; løpegang med elastikk som enkel dekor

Det tar ikke lang tid å sy denne blusen og variasjonsmulighetene er mange. Jeg fant mønsteret i Burda nr 6 fra 2009; men jeg tror at man kan klare å tegne et selv om man ikke får tak i et mønster.
Forstykke lagt mot brett
Forstykke og bakstykke lagt til brett og ferdig klippet
Jeg hadde den ide at jeg ville sy en kjole med flaggermusermer. Over ser du mønsteret ferdig klippet med ekstra lengde og vidde. Det viste seg imidlertid at en flaggermuskjole var en dårlig ide. Det så ok ut på forsiden, men baksiden ble merkelig.Tror det mest av alt skyldtes stoffet som var litt for stivt eller taft-aktig. Jeg bestemte meg derfor for å lage om lengden så den ble en kortere variant.


Jeg sydde en løpegang som går fra ermeåpning til ermeåpning på bakstykket. Her valgte jeg et annet stoff for å få en kontrast til det litt shiny stoff som er i blusen. I løpegangen tredde jeg en elastikk som ble festet i hver ende og som gir en fin rynkeeffekt.


Blusen er sydd sammen på overlocken. Som en lille ekstra dekor og forsterkning av sømmen, har jeg en flocktråd i den ene griperen. Det er en litt tykkere og løsspunnet tråd som gir en fin og fyldig søm.


I halsringningen klippet jeg til en 5 cm bred stoffstrimmel som ble sydd fast på vrangen.


Vend strimmelen rundt på retten, brett inn og nål fast. Sy i kanten fra rettsiden. Flytt gjerne nålepositionen litt til siden så er det enklere å følge kanten.

Ermeåpningene ble fixet ved at jeg brettet de inn og sydde en stikning i kanten. Til kanten i livet brettet jeg inn en 5 cm bred kant og stakk den ned. Jeg synes det er fint med en bred kant og det gir litt ekstra stablilitet.


  
Her ser du det ferdige resultat etter noen kreative timer. 
   

1 kommentar:

  1. Stilig. Tenkte jeg skulle prøve meg på en slik topp i helgen. Her øser regnet ned, så det er best å holde på inne. Ha en deilig helg. Klem

    SvarSlet