torsdag den 9. juni 2011

DIY- Bunadspose - Sy enkelt


Her er en god ide til alle som har en bunad eller festdrakt; du kan sy en pose så du kan henge den vekk "standsmessig" og samtidig ha full oversikt om du i tillegg syr en pose til sølvet eller søljene. Jeg har brukt et kraftig stoff av lin/viskose som er vasket før bruk.
    

Jeg starter med å lage litt dekor på det som skal bli toppen av posen. Jeg har brodert navn og et motiv som jeg synes passer bra. Denne delen er mest til dekor, men gir også en posen en fin finish. Mønsteret er tegnet av en av IKEAs klesposer og tilpasset i lengden. Jeg har overlocket kanten rundt og brettet opp sømsmonnet så jeg har en god, bred avslutning nede.

Jeg bruker stoffets bredde som er ca. 140 cm. Det passer ganske godt med bredden på kleshengeren. Stoffet brettes inn og strykes på hver side av det som blir lukningen. På denne måten får jeg ingen sømmer i sidene. OBS! Når du vrengsyr toppen (den ovale delen) så husk å la sømmonnet smalne ut i ingenting for å få en pen avslutning. Om du har behov for en rommeligere pose kan du sette inn en stoffremse på ca. 6 cm i begge sider og bunnen.

Når du syr posen så vil du senere bli veldig glad om du tar med neste moment: sy en hempe nederst på posen . Vi skal jo ofte transportere bunaden/festdrakten i feks. bil og med en hempe så vil du løse problemet med at posen er altfor lang. 


Du kan velge om du vil ha en glidelås eller knapper som avslutning. Eller bare borrelås...


En god ting å ha er også den lille posen til alt "småtteri". Jeg har dekorert og foret denne så den er like pen på innsiden som utsiden...


Start med å sy sidesømmene på begge posedeler, la en åpning være i foret så du senere kan vrenge posen. Sy sammen posene, rette mot rette.


Fold ut bunnen og sy tvers over sidesømmene (ca 5 cm lang søm) så det dannes små trekanter i bunnen. Gjenta dette også for fordelen. Posen får nå en litt tredimensjonal form. 


Sy et knapphull som vil fungere som et snorhull for det bånd som lukker posen. OBS Sy knapphullet kun i det ene laget med stoff (ytterstoffet) ellers blir det rimelig vanskelig å tre i snoren.... 


Vreng posen og sy to stikninger i åpningen som passer til knapphullet du har sydd. Tre i et bånd.

    
..... så er det bare å henge bort bunaden : )

3 kommentarer:

 1. Hei den var veldig fin Hun var veldig rørt og glad Ha en fin pinse Mamma

  SvarSlet
 2. Så fin den ble. Virkelig en staselig bunad eller festdrakt verdig. Kanskje jeg må bytte ut dynetrekket på bunaden min...

  Håper dere får en flott helg. Klem Lise

  SvarSlet
 3. Er det en mulighet å bestille to slike poser av deg? Tenkte å gi det i julegave.

  Ta gjerne kontakt.
  olsen.sylvia@gmail.com

  Håper jeg hører fra deg.

  Sylvia

  SvarSlet