søndag den 10. juli 2011

DIY- Leoparddrakt til barn - sy enkelt


Her kommer en morsom ide til litt utkledningstøy som passer for både gutter og jenter. På bildet er våre to eldste barnebarn Rose og Bjørn i full aksjon i sine fine leopard-drakter. Jeg lagde disse mens ungene lekte på syrommet. Det gikk bra, men tålmodigheten ble satt på en liten prøve for de to små...


Selve drakten er bare et stort stoffstykke som måler 100x40 cm. Fold stykket dobbelt og klipp ut en sirkel som blir åpning til hodet. Det er en god ide å måle hvor stort hullet skal være innen man klipper, feks. på en T-shirt. Hullet skal være stort nok til at barnet får drakten på, men det er irriterende om den henger og slenger fordi halsrigningen er blitt for stor.

Hvis stoffet du har valgt ikke rakner så behøver du ikke kaste over kanten. Jeg valgte å kaste over med overlocken med en lilla tråd mest for å få en morsom effekt.

Halen er vrengsydd og sydd fast litt oppe på ryggen. Jeg hadde først tenkt å sy den på nederst på drakten, men da ville halen komme i veien når det skulle lekes. Alternativt skulle den være megakort :( Det var ungene som kom på at den skulle festes langt opp på ryggen.

Jeg sydde en del ganger frem og tilbake med zigzag for å være sikker på at halen ikke falt av om noen skulle tråkke på den under litt vilter lek.


Sidesømmene ble sydd med en åpning på ca. 12 cm til armene. Draktene er til barn på 4 år så målene bør tilpasses den alder eller størrelse som barnet har.Tegn ører og klipp ut fire deler. Legg to og to deler mot hverandre rette mot rette. Sy rundt kanten og vreng ørene. Jeg brukte litt av strikken inni ørene for at de skulle bli litt stive og ikke klappe sammen.


Ørene ble laget som et pannebånd med en 3 cm strikk inni. Jeg prøvde to varianter da de skulle sys sammen. Synes ingen var helt optimale, men resultatet ble ganske bra.


 1. Du kan enten sy ørene fast for hånd: fordelen er at du uten problemer kan vrengsy pannebåndet og strikken ferdig. Ulempen er at ørene skal monteres for hånd.
 2. Eller så kan du sy fast ørene med symaskin på pannebåndet, men helst ikke med strikken inni. Ulempen er at ørene stritter ut så når du skal vrengsy pannebåndet er det litt knotete og trangt.

Husk å at strikken inni pannebåndet utvider seg når det er på hodet så du skal la båndet være litt lenger enn strikken.


Det var en hyggelig helg med masse lek og morro. Ikke rart at tigergutt måtte ha en velfortjent hvil i bilen på vei hjem.....

7 kommentarer:

 1. Så fine de ble. Ser virkelig ut som de falt i smak hos småleopardene også. :0)

  SvarSlet
 2. Hihi, så herlige bilder!! Slitsomt å være leopard for en dag =))

  SvarSlet
 3. I am really enjoying the theme/design of your website. Do you ever run
  into any web browser compatibility problems? A number of my blog audience have complained about my site not working correctly in Explorer but looks great in Chrome.

  Do you have any ideas to help fix this issue?


  Take a look at my web page: garbage disposer

  SvarSlet
 4. I like the valuable information you provide to your articles.
  I'll bookmark your blog and test again here frequently. I am relatively sure I will be told plenty of new stuff right here! Good luck for the next!

  My webpage :: heart rate watch

  SvarSlet
 5. Amazing blog! Do you have any recommendations for aspiring writers?

  I'm hoping to start my own website soon but I'm a little lost on everything.
  Would you suggest starting with a free platform like Wordpress or
  go for a paid option? There are so many options out there that
  I'm completely confused .. Any tips? Kudos!

  Feel free to surf to my web blog - outward hound pet carrier

  SvarSlet
 6. Every weekend i used to visit this web page, for the reason that i wish
  for enjoyment, for the reason that this this web site conations really fastidious funny material too.


  my page ... mazda rx 7 for sale

  SvarSlet
 7. Good day! I could have sworn I've been to this site before but after reading through some of the post I realized it's new to me.
  Nonetheless, I'm definitely delighted I found it and I'll be
  book-marking and checking back frequently!

  Also visit my webpage :: polar fs1 heart rate monitor review

  SvarSlet