lørdag den 20. august 2011

Slow-food-dag


 
Jeg er ikke helst sikker på hva den riktige definisjonen på hva slow-food er, men jeg mener å ha lest at det er mat som det tar tid å lage. Med andre ord: mat laget fra scratch! Og hva kan bli mer fra scratch enn å bruke råvarer fra sin egen hage?  

 

 

 
Vi har noen trær i hagen som jeg ikke har sett i Norge; på høsten så får de en frukt som kalles mirabeller. De ser ut som og smaker som plommer, men er på størrelse med moreller og kirsebær. Kjempegode! 

 

 
Min mann har laget mirabella-marmelade som vi spiste til frokost sammen med hjemmelagde, ferske rundstykker. En kjempegod start på slow-food-dagen !

 
Den fine brikken som du ser på bildet er laget av min søster. Brikken og en te-varmer fikk vi som innflytningsgave for flere år siden. Idag ble te-varmeren brukt som rundstykke-varmer.
 
 
Etter frokosten var vi flittige i hagen i noen timer. Til lunch hadde jeg planlagt å lage en dansk eggesalat. Den minner litt om eggerøre, men smaker mye bedre. Når du ser oppskriften forstår du sikkert hvorfor:

 
2 egg
4 ts ekte majones
1/4 ts karry
salt
pepper
finklippet gressløk
  • Kok eggene så de er smilende dvs. ca 8 min. Pass på at de ikke blir helt hardkokte.
  • Del eggene i terninger på litt under 1x1 cm.
  • Bland i majonesen og smak til med karry, salt og pepper.
  • Klipp gressløken i små stykker og bland den i. Velbekomme!  
Som som avslutning på dagen laget jeg en pastarett på ekte italiensk manér. Mamma mia, det tok lang tid, men smakte til gjengjeld veldig godt!

Involtini di carne
(fylte biffrullader i tomatsaus)

4-6 porsjoner
Kjøtt
12 tynne skiver med storfekjøtt
salt og pepper
25 gr reven parmesan
4 fedd hvitløk, skivet
1/2 dl grovhakket bladpersille


Det er smart å hakke alle ingrediensene og gjøre alt klart før du går igang med å kokkelere.


Legg skivene med kjøtt på et skjærebrett. Salte og peppre og strø over parmesanen, den skivede hvitløken og bladpersillen. Rull kjøttet sammen til en rullade og fest med en tannpirker.

Tomatsaus
1/2 dl olivenolje
3/4 dl rødvin
1 gul løk, finhakket
1 stilk stangselleri, finhakket
2 ss tomatpurè
2 dl vann
2 bokser hakkede tomater
1/2 dl fersk basilikum, hakket
salt og pepper


  • Varm oljen i en stor kaserolle. Bryn rulladene i oljen. Tilsett vin og la simre til halv mengde vin er tilbake. Ta ut kjøttet og legg det til siden. Tilsett løk og stangselleri. Fortsett å simre under omrøring til nesten all vinen er kokt inn.

  • Legg tilbake kjøttet og tilsett tomater, vann og tomatpurè. La blandingen simre i 30 minutter med lokket nesten helt på. Rør om innimellom. 
  • Ta kjøttet ut igjen og la sausen koke uten lokk i 30 minutter så den blir tykk. Smak til med salt, pepper og basilikum. Varm rulladene i tomatsausen før servering. 


MMMMmmmm, smaker godt...

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar