søndag den 8. januar 2012

Min kreative koffert - Nordlys


Jeg er i Lofoten, men har ennå ikke vært så heldig å ha sett nordlys. Det er ikke vanskelig å hente inspirasjon når man er omgitt av fantastiske omgivelser. Bildet viser en morsom måte som du kan lage ditt eget stoff. Det ligner litt på nordlys synes jeg. 


Teknikken er faktisk utrolig enkel:
  1. Bruk litt filt som "bunnstoff"
  2. En mørk farge gir mørkere fargeskala - jeg har brukt hvit filt her
  3. Riv chiffon i strimler - bruk gjerne farger som matcher hverandre
  4. Spray litt 505 på filten så strimlene festes litt
  5. Legg strimlene så de overlapper hverandre litt - det gir nye farger eller nyanser 
  6. Frihåndsquilt med stoppefot nr 9 eller BSR  så strimlene er festet til filten


  7. Sy deretter fast tråd, garn eller bånd som du synes passer med en bred/åpen sikksakk. Bruk gjerne en transparent tråd (fiskeline) om du har det. 


  8. Dersom du mangler den helt perfekte snor kan du lage den selv.
  9. Ta garn og evnt sytråd og evnt effekttråd og samle dem i en bunt.


  10. Still symaskinen inn på sikksakk
  11. Velg gjerne to forskjellige farger på over og undertråden, løsne evnt. på overtrådsspenningen
  12. Har du snorpåsyningsfot nr 21 så bruk denne og dra trådene/garnet igjennom hullet og under foten.


  13. Sy sikkaskk over trådene, juster evnt sikksakkens bredde så stingene dannes akkurat utenfor trådene.
  14. "Hjelp" transporten av trådenene/garnet så du ikke står i stampe.
  15. Har du kun stroppefot nr 9 kan du bruke denne og senke transportøren. Nå skal du selv transportere garnet. Arbeid i jevne bevegelser.    


Håper dette ga litt inspirasjon til hvordan du kan lage ditt eget stoff. 

Weekend i Svolvær


Jeg har forflyttet meg litt siden siste innlegg.Turen gikk først fra Tromsø til Bardufoss. Da jeg dro fra Bardufoss kl 0800 var allerede soldatene ute og løp morgentur i 17 minus! Jeg var en snartur innom Narvik før jeg kom til Svolvær.


Turen mellom de to byene tar ca. 3 timer og forgikk i skinnet av fullmånen. Det var helt utrolig! Her er utsikten jeg våknet opp til neste morgen.


Jeg bor på dette hotellet som heter Lofoten Suite Hotel. Helt nytt og utrolig fint. Frokosten inntas på Thon Hotel Lofoten som ligger 25 unna. Her står en kelner klar og steker omelett, sveler eller vafler om du skulle ønske det.


Litt av utsikten fra "rommet". Ikke så dårlig! Til orientering så klapper Hurtigruten til kai et par ganger på ettermidagen så om man vil så kan man jo ta en liten tur....


Hva spiser man når man er nordpå? Jeg elsker fiskesuppe så det var et soleklart valg for meg. Kan klart anbefale fiskesuppen på restauranten Baccalao.


Jeg er glad for at det ikke er mørkt hele tiden for det er jo noe å se på uansett hvilken vei man snur hodet. Jeg vet ikke, men kan det være solen jeg fanget på dette bildet? 

Det har vært en fantastisk helg; avslappet og full av inntrykk er jeg og klar til en ny arbeidsuke. Ha en fortsatt god helg :) 

onsdag den 4. januar 2012

Min kreative koffert



Jeg er i Nordens Paris alias Tromsø et par dager. Må innrømme at det ikke er så mye som minner om Paris på denne tiden av året. Heldigvis så går det den riktige veien og dagene blir lengre og man kan se en lille smule dagslys igjen. 

Men det er langt igjen til fløyelsmyke kvelder med Brie og baguetter og rødvin på gressplenen med Eiffel-tårnet i bakgrunnen. Det nærmeste tårn jeg kunne finne var denne vindskjeve granen foran hotellet.


Det er derfor deilig å ha med en hel koffert med små og store skatter som kan lyse opp en mørk dag. 


En av tingene som jeg har med er noe som jeg synes er kjempemorsomt å jobbe med: Punching Tool - filteapparat som du kan sette på symaskinen:


Med filteapparatet kan du tove eller filte med "lynets" hastighet. Du kan bruke på mange måter:

Du kan filte ull, ullgarn,bånd, metalltråd, tynne stoffer som chiffon, for og tyll. Du kan filte på ferdige plagg av ull - hva med en facelift på din favorittkåpe? Eller en tredimensjonal dekorasjon på en litt kjedelig veske?


Chiffon-blomstene er laget på denne måten:
  1. Klipp til en sirkel av chiffon
  2. Plasser chiffonen der du vil ha blomsten og tov litt i midten
  3. Chiffonen drar seg sammen, du får mer "liv" dersom du ikke holder for fast i stoffet
  4. Ta en liten tott ull og legg i midten av chiffonen - ullen fungerer som "lim" når du filter på feks. på faste stoffer som jeans
  5. Fest ullen ved å tove den fast 
  6. Vil du ha litt bling kan du til sist legge en metalltråd i midten og tove den fast med ullen 
Om min lille prøvelapp har gjort deg nysgjerrig så kan du finne mer informasjon ved å google Bernina Punch Tool og det ligger fine bilder på Flickr http://www.flickr.com/photos/berninainternational/5702812508/